x
f
x
f
f
f
f

Risotto met paddestoelen en peultjes

40 minuten

easy

1 persoon

Een goede risotto valt of staat met goede ingrediënten. Zoals dat eigenlijk voor elk gerecht geldt. Gelukkig voor de makkelijkdoeners onder ons, is een goede risottorijst vrij makkelijk te krijgen. Het zal voor culinaire snobs vast niet de beste rijst zijn, maar de Arborio van Albert Heijn Excellent doet het hier al jaren onwijs goed.

Makkelijke risotto

Verder zijn verse groenten natuurlijk nooit verkeerd in een goede risotto. Maar laten we eerlijk zijn: het is maandag dus waarschijnlijk heb je geen zin om stad en land af te zoeken voor verse, bijzondere ingrediënten. Dus voor vandaag kun je ze bij de supermarkt halen. Voor deze keer dan. Als deze risotto met paddenstoelen en peultjes je bevalt, kun je ‘m van ‘t weekend met verse groenten van de markt maken.

Neem de tip om de bouillon warm te houden trouwens ter harte, het zorgt dat je risotto écht veel makkelijker en lekkerder wordt. Deze verhoudingen zijn geweldig voor 1 flinke risotto-eters.

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
75gram arborio rijst
100gram peultjes
1tenen knoflook
0.5 rode ui
100gram van je favoriete paddestoelen
Truffelkaas
0.5liter bouillion
Bieslook
Boter
1fles witte wijn

Hoe dan?

1.

Hoe dan?

Maak de bouillon en zorg dat deze heel zacht kookt terwijl je de risotto maakt. Het is handig om de pan bouillon achter de pan met risotto op het vuur te zetten. Snij de paddenstoelen in grove stukken en bak even in de wok. Als het vocht eruit is gelopen, doe de paddenstoelen dan in een diep bord of komen, giet ook het vocht erbij.
Snipper de ui zo klein mogelijk en pers de tenen knoflook. Verhit ongeveer een eetlepel (plantaardige) boter in een wok en fruit de ui. Voeg nu de rijst en de knoflook toe. Bak tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus de rijst af met een scheut witte wijn. Drink de rest van de wijn bij het eten op. Of tijdens het koken. Niet teveel, dan gaat het koken mis.
check!
2.

Gare risottorijst

Schep een soeplepel (hete) bouillon bij de risotto als de wijn bijna helemaal is opgenomen. Roer goed door zodat alle rijst onder het vocht staat. Schep weer een soeplepel bouillon bij de rijst als het vocht is opgenomen. Ga zo twintig minuten door, dan zou de rijst gaar moeten zijn. Proef gerust, pas op dat je je mond niet verbrandt. Voeg nu de paddenstoelen met het vocht toe en roer goed door. Schep wat bieslook door de risotto en rasp flink wat kaas er doorheen. Roer tot de risotto romig is en de kaas is gesmolten. Kook de peultjes in een paar minuten gaat en giet af. Schep de risotto op en serveer de peultjes erbij. Rasp er nog wat truffelkaas over, dat staat leuk voor de foto. Klinkt allemaal ingewikkelder dan het is. Je hebt vooral even geduld nodig tot de risotto gaar is. Eetsmakelijk!
check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *