Wraps met een sushivibe
Sommige mensen vinden het vloeken in de kerk maar ik vind het heerlijk om een beetje te experimenteren. Verschillende keukens door elkaar, ingrediënten bij elkaar gooien die niet lijken te passen (wat jammerlijk kan mislukken en dan is er gelukkig altijd nog een snackbar om de hoek), gewoon een beetje proberen.
Daar komt ook deze wrap uit voort. Uit een tijd dat de pokebowl nog aan terrein moest winnen in ons land en in een periode dat ik sowieso wel ongeveer alles op een wrap kwakte. Succesje wel. Fluf ‘m lekker op met je favo mayonaise en voila.
No Reviews
Ingrediënten
Aantal personen
2stuks wraps | |
0.5stuks komkommer | |
0.5kopjes (sushi)rijst | |
1scheut sushirijstazijn | |
1vel nori | |
Je favoriete mayonaise | |
0.5stuks avocado | |
100gram zalm |
Hoe dan?
1.
Kook de rijst
Was de rijst in een vergiet tot het water helder blijft. Doe de rijst in een pan en vergezel met 1,5 keer de hoeveelheid water. Heb je 100 gram rijst, dan voeg je dus 150 gram water toe. Breng de rijst al roerend aan de kook. Zet het vuur laag, deksel op de pan en laat in 8 tot 10 minuten gaar worden.
Gaar? Laat afkoelen en doe er daarna een scheut sushirijstazijn doorheen. Beetje doorroeren. Even proeven. Eventueel wat extra azijn.
check!
2.
Snij je beleg
Snij de komkommer en avocado en knip het vel nori door de helft.
check!
3.
Beleg je wrap
Smeer een beetje mayonaise op je wraps. Verdeel de rijst over de wraps in een brede strook.
Drapeer daarop de nori, komkommer, avocado en zalm. Rol je wrap dicht en klaar is kees!
check!
Geef een reactie