x
f
x
f
f
f
f

Veganistische hartige taart met artisjok en spinazie

1 uur

medium

Als kind was ik allergisch voor kippeneiwit en nog steeds blief ik het absoluut niet. Niet gepocheerd over mijn asperges, niet in een quiche en niet als merengue. Heb ik even geluk dat plantaardig eten een vlucht heeft genomen in de afgelopen jaren. Het blijkt steeds makkelijker om dierlijke producten in te ruilen voor de niet-dierlijke variant zonder dat je hoeft in te leveren om het gebied van gezondheid of smaak.

Dus zie hier, een hartige taart zonder eieren. Let wel even op dat je plantaardig deeg koopt, anders is je taart alsnog niet veganistisch. Edelgistvlokken vind je bij de biologische winkel en in de meeste supermarkten tegenwoordig op de biologische afdeling.

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
6plakjes hartige taart-deeg
450gram tofu
4eetlepels edelgistvlokken
2eetlepels mosterd
2eetlepels balsamicoazijn
5tenen knoflook
1theelepel gedroogde oregano
2theelepels gerookt paprikapoeder
2stuks sjalotten
1blik artisjokharten
450gram diepvriesspinazie
200gram zwarte olijven (in plakjes)
Naar smaak zongedroogde tomaatjes

Hoe dan?

1.

Prepareren

Verwarm de oven voor op 175 graden en laat ondertussen de tofu uitlekken. Snij in stukjes.
check!
2.

De saus

Pureer de tofu samen met de edelgistvlokken, moster, balsamicoazijn, knoflook, oregano en het gerookte paprikapoeder tot een dikke massa. Breng op smaak met peper en zout.
check!
3.

Maak de spinazie klaar

Snipper de sjalotjes en fruit ze een minuut of vijf aan. Laat de diepvriesspinazie warm worden in dezelfde pan óf snij de verse spinazie klein en laat slinken. Als je champignons gebruikt: bak deze een minuut of zes in een pan en giet af. Snij ondertussen de artisjokhartjes in kleine stukjes. Draai het vuur uit als de spinazie warm is en meng het tofumengsel goed door de spinazie heen. Doe ook de artisjokhartjes en olijfjes erdoor en eventueel de zongedroogde tomaatjes, feta of champignons. Breng flink op smaak met (cayenne)peper en zout.
check!
4.

Doe het deeg in een springvorm

Bedek nu de taartvorm met het deeg en doe de vulling erin. Zorg dat de vulling gelijkmatig is verdeeld en strooi de pijnboompitjes erover. Zet de taart nu 45 minuten in de oven, ik zette de laatste vijf minuten nog even de grill aan om de bovenkant knapperig te krijgen. Laat de taart daarna nog tien minuutjes staan en dan is ‘t smullen geblazen.
check!
Tags

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *