Linzenpakketjes voor bij de borrel
Deze linzenhapjes zijn voor ongeveer elke gelegenheid perfect. Ze zijn hartig, veganistisch en ook nog enigszins gezond. Wat wil je nog meer? Precies. Neem wel even de tijd om ze te maken want vooral de pakketjes klaarmaken kost even tijd. Maar dan steel je wel de show op je eerstvolgende picknick, babyshower of je eigen verjaardag.
Let op dat je wel veganistische bladerdeeg haalt als je ‘m veganistisch wil houden. Vind je in de supermarkt, gewoon even de ingrediëntenlijst afspeuren. De onderstaande ingrediënten zijn goed voor een stuk of twintig hapjes.
No Reviews
Ingrediënten
Aantal personen
150gram gedroogde linzen | |
350milliliter water | |
1.5eetlepels sojasaus | |
2tenen knoflook (uitgeperst) | |
2eetlepels olijfolie | |
1stuks ui | |
3stuks bosui | |
2theelepels gemalen komijnzaad | |
2theelepels gemalen korianderzaad | |
2theelepels kardemompoeder | |
Chilivlokken naar smaak | |
10plakjes bladerdeeg | |
Kerriepoeder + extra olijfolie |
Hoe dan?
1.
Breng de linzen aan de kook
In de 350 ml. water, samen met één uitgeperst teentje knoflook en sojasaus. Ze hebben ongeveer drie kwartier nodig om gaar te worden. Als het goed is vallen ze dan lekker uit elkaar.
check!
2.
Snipper en fruit de ui
Samen met de knoflook, tot de ui glazig is. Voeg daarna alle kruiden toe die je al klaar hebt staan. Behalve de kerrie, die is voor het laatste.
check!
3.
Halveer de bladerdeegplakjes
Snijd ze schuin door zodat je driehoekjes krijgt.
check!
4.
Meng de linzen en het uimengsel
Goed mengen, goed roeren.
check!
5.
Maak de pakketjes
Leg een beetje vulling in het midden van het driehoekje en vouw het pakketje dicht. Besmeer met een beetje olijfolie en kerriepoeder. Doe dat met alle pakketjes.
check!
6.
Afbakken maar!
Schuif de hapjes in de oven en laat ze daar om en nabij twintig minuten gaar worden bij een temperatuur van 220 graden.
check!
Geef een reactie