x
f
x
f
f
f
f

Sushibowl/­pokebowl/­sushisalade

De een noemt het een pokebowl, de ander een sushisalade en bij ons heet het ook geregeld een sushibowl. Erg briljant als je het liefst voor de zoveelste avond op rij sushi zou bestellen maar je bankrekening het daar niet mee eens is.

De grootste uitdaging is de sushirijst maken, neem daar echt even de tijd voor. De basisingrediënten zijn daarnaast een investering, maar goed voor heel wat bowls. Ik heb eigenlijk standaard alles van Saitaku in huis, verkrijgbaar bij de meeste supermarkten.

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
75gram sushirijst
50gram komkommer
3stuks radijsjes
50gram wortelen
2eetlepels rijstazijn
0.5stuks avocado
0.5vel nori
50gram zalm (gerookt of vers)
1eetlepel (zwarte) sesamzaadjes
1scheut wasabimayonaise
1scheutje sojasaus

Hoe dan?

1.

Maak de rijst klaar

Op de verpakking staat precies hoe. Aan te raden dat exact te volgen, dan wordt je sushirijst het lekkerst.
check!
2.

Snij de groenten

Of eigenlijk: rasp de groenten. Ik gebruik een mandoline om flinterdunne komkommer en radijsschijfjes te maken. Wortels kun je op dezelfde manier raspen of voorgejuliennet kopen. Knip de nori in je favoriete vorm en snij de avocado in blokjes.
check!
3.

Laat de rijst afkoelen

En drapeer daarna op een bord. Maak mooi op door alle toppings erop/er omheen te leggen. Drizzle er wat mayonaise overheen en top af met de sesamzaadjes. Schenk de sojasaus er pas overheen ná de foto voor het meest kleurrijke Instafood-kiekje.
check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *