Pittige soep van doperwtjes en koriander
Soep is wat mij betreft hét ultieme comfortfood en iets dat altijd op het menu kan staan. Ja, ook als ontbijt. Al is deze soep daar misschien iéts minder geschikt voor, hij is lekker pittig. Verder kan ‘ie wat mij betreft altijd. Ook handig: je hebt bijzonder weinig ingrediënten nodig voor dit soepje. Perfect voor een weekje soep bij de lunch en als je vermoedt dat ’t niet opkomt, kun je ‘m prima invriezen.
No Reviews
Ingrediënten
Aantal personen
1kilo doperwten (diepvries) | |
1stuks groene peper | |
40gram verse koriander | |
1liter groentenbouillon | |
1stuks ui | |
2tenen knoflook | |
Peper en zout | |
1eetlepel olijfolie |
Hoe dan?
1.
Snipper de ui, peper en knoflook
Verwijder de zaadlijsten als je niet van al te pittig houdt, laat ze zitten als je gek bent op een brander. Pas op dat je niet in je ogen wrijft.
check!
2.
Fruit de ui
Warm de olie op in de pan en fruit de ui en peper even aan. Voeg de knoflook en doperwten toe.
check!
3.
Gooi de doperwten in de pan
En laat doorwarmen tot ze ontdooit zijn.
check!
4.
Voeg de bouillon toe
En breng aan de kook. Laat tien minuutjes koken met het deksel op de pan.
check!
5.
Snij de koriander grof en voeg na tien minuten toe
Laat nog vijf minuutjes koken met het deksel op de pan.
check!
6.
Pureer de hele boel
Breng eventueel nog op smaak met peper, zout en als je wil wat citroensap. Warm nog even goed door.
check!
Geef een reactie