x
f
x
f
f
f
f

Pittige soep van doperwtjes en koriander

30 minuten

super easy

Soep is wat mij betreft hét ultieme comfortfood en iets dat altijd op het menu kan staan. Ja, ook als ontbijt. Al is deze soep daar misschien iéts minder geschikt voor, hij is lekker pittig. Verder kan ‘ie wat mij betreft altijd. Ook handig: je hebt bijzonder weinig ingrediënten nodig voor dit soepje. Perfect voor een weekje soep bij de lunch en als je vermoedt dat ’t niet opkomt, kun je ‘m prima invriezen.

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
1kilo doperwten (diepvries)
1stuks groene peper
40gram verse koriander
1liter groentenbouillon
1stuks ui
2tenen knoflook
Peper en zout
1eetlepel olijfolie

Hoe dan?

1.

Snipper de ui, peper en knoflook

Verwijder de zaadlijsten als je niet van al te pittig houdt, laat ze zitten als je gek bent op een brander. Pas op dat je niet in je ogen wrijft.
check!
2.

Fruit de ui

Warm de olie op in de pan en fruit de ui en peper even aan. Voeg de knoflook en doperwten toe.
check!
3.

Gooi de doperwten in de pan

En laat doorwarmen tot ze ontdooit zijn.
check!
4.

Voeg de bouillon toe

En breng aan de kook. Laat tien minuutjes koken met het deksel op de pan.
check!
5.

Snij de koriander grof en voeg na tien minuten toe

Laat nog vijf minuutjes koken met het deksel op de pan.
check!
6.

Pureer de hele boel

Breng eventueel nog op smaak met peper, zout en als je wil wat citroensap. Warm nog even goed door.
check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *