Veganistische stoofpot uit de slowcooker
easy
Een slowcooker maakt mijn leven zoveel mooier. Vooral op dagen waar er weinig tijd is om te koken. De avond van tevoren snijd ik al mijn groenten en eventueel het vlees. Dat gaat alvast de slowcooker in, hoewel ik de pot met deksel wel in de koelkast zet. De volgende ochtend gaat het vocht erbij, de slowcooker op LOW en bij thuiskomst is er gewoon een gezond en heerlijk maaltje. Ik gun ’t iedereen dus hierbij een heerlijk plantaardig stoofrecept. Goed vullend en vol met vezels. Wat wil je nog meer?
No Reviews
Ingrediënten
Aantal personen
1stuks tomaat | |
1eetlepel tomatenpuree | |
0.25stuks ui | |
100gram zoete aardappel (geschild) | |
100gram zwarte bonen | |
100gram kidneybonen | |
0.75gram quinoa (ongekookt) | |
1teen knoflook | |
1snuf chillipeper | |
1snuf gemalen komijn | |
1snuf gedroogde oregano | |
200milliliter groentebouillon |
Hoe dan?
1.
Schil de zoete aardappel
En snij in blokjes
check!
2.
Snij alle overigen ingrediënten die je kunt snijden
check!
3.
Doe in de slowcooker
Laat 6 tot 8 uur stoven op LOW, vooral niet veel langer. Sneller eten? Tussen de 4 en 6 uur op HIGH werkt ook prima.
check!
4.
Dien op en garneer
Met eventueel koriander, avocado of wat plantaardige zure room.
check!
Geef een reactie