Veganistische snert(achtige soep)
De zon schijnt en het is echt lente maar dat betekent in mijn geval niet dat er geen snert op het menu mag. Dat mag van mij wel gewoon elke week. Vooral deze variant zonder vlees vind ik erg fantastisch. Lekker, gezond, goed vullend en simpelweg geweldig.
Overigens ook erg goed te maken in de slowcooker. Mits je een grote hebt: de spliterwten zetten uit en als je niet net als ik een groen aanrecht wil, laat dan minstens drie kwart van de pan leeg. Anders kookt de boel over. Erg onpraktisch.
Het recept is goed voor een flinke pan soep en qua avondeten voor zo’n vier personen. Meer een snertvibe? Gooi er neprookworst en nepspekjes (wel even uitbakken) doorheen. Let op: niet allen vleesvervangers zijn veganistisch. Handig om even te checken als je plantaardige eters over de vloer hebt.
Ingrediënten
Aantal personen
300gram spliterwten | |
1liter groentenbouillon | |
0.5liter water | |
200gram winterpeen | |
200gram pastinaak | |
150gram prei | |
1stuks ui | |
450gram doperwten | |
15gram peterselie | |
4eetlepels sojasaus | |
olijfolie | |
1stuks laurierblad (gedroogd) |
Geef een reactie