x
f
x
f
f
f
f

Risotto met paddenstoelen en truffelolie

45 minuten

medium

1

Eén van de lekkerste dingen om zelf te maken vind ik toch wel risotto. In tegenstelling tot Lizzy die haar gerechten in het land van oorsprong proeft, ben ik nog nooit in Italië geweest. Vermoedelijk hebben mijn risotto’s weinig te maken met Italië, maar gruwelijk lekker zijn ze wel. Deze versie staat geregeld op het menu!

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
75gram risottorijst
0.5stuks ui
1teen knoflook
1fles droge witte wijn
100gram prei
125gram kastanjechampignons
50gram shiitake
20gram pecorino
2eetlepels olijfolie met truffelsmaak
2.5gram ongezouten roomboter
250milliliter groentenbouillon

Hoe dan?

1.

Snij de paddenstoelen in plakken

Voeg een eetlepel olijfolie met truffelaroma toe aan een pan en warm samen met de paddenstoelen op tot de paddenstoelen een beetje vlezig zijn. Haal uit de pan en leg apart.
check!
2.

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook klein

check!
3.

Gebruik de pan waarin je net de paddenstoelen hebt gebakken opnieuw

Maak niet schoon, dan houd je de smaak. Fruit de ui in deze pan tot de ui glazig is.
check!
4.

Maak ondertussen de bouillon (van een blokje)

Klaar? Zet in een klein pannetje op het vuur zodat 'ie zachtjes doorkookt.
check!
5.

Ui glazig? Voeg de roomboter, knoflook en rijst toe

Roer door tot de rijst glazig is. Snij ondertussen de prei superfijn en klein (of koop voorgesneden).
check!
6.

Giet een flinke scheut wijn in de pan

Roer door tot de wijn helemaal is opgenomen door de rijst. Bijna droog? Doe een soeplepel warme bouillon erbij. Voeg nu ook de superfijngesneden prei toe.
check!
7.

Roer wederom tot het vocht is opgenomen. Voeg weer een lepel warme bouillon toe, zorg dat de bouillon steeds tegen de kook aan blijft zitten. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is, dat duurt pakweg 20 minuten. De rijst moet stevig doch smeuïg zijn.
check!
8.

Rasp de kaas door de risotto en voeg de paddenstoelen toe

En ook de tweede eetlepel olie met truffelsmaak. Roer goed door
check!
9.

Serveren maar! Rasp er nog wat grove vlokken pecorino overheen want dat ziet er leuk uit.

check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *