Gezond(er) bananenbrood
super easy
Niet zelden wil ik aan het einde van de middag iets zoets. Of als ontbijt. Of gewoon. Omdat het kan. Om te voorkomen dat ik iedere keer weer een reep chocolade weg zit te werken, probeer ik altijd iets gezondere alternatieven te vinden. Waaronder dit bananenbrood.
In de loop der tijd heb ik ‘m steeds wat bijgewerkt en dit is ‘m voor nu. Erg lekker. Vullend. Prima snack. Goed tegen de suikercravings wegens gedroogde dadels – wat in feite natuurlijk vet veel suiker is. Maar wel lekker. En wegens vezels ook een stukje gezonder dan die reep chocola.
No Reviews
Ingrediënten
Aantal personen
4stuks banaan | |
3stuks eieren | |
40gram mis van zaden en pitten naar smaak | |
20gram gebroken lijnzaad | |
2theelepels kaneel | |
0.5zakje bakpoeder | |
300gram blauwe bessen | |
180gram amandelmeel | |
90gram dadels (zonder pit) | |
0.5stuks sinaasappel Niet nodig, lekker voor wat extra's! |
Hoe dan?
1.
Prak drie bananen
Handig om ietwat overrijpe bananen te nemen wegens makkelijker prakbaar.
check!
2.
Doe samen met de eieren in een mixer
check!
3.
Meng het meel, bakpoeder, kaneel en lijnzaad door elkaar
check!
4.
Voeg de droge mix schepje voor schepje toe aan de bananen en eieren
check!
5.
Snij ondertussen de dadels zo klein mogelijk
check!
6.
Voeg ook toe aan de mix
Doe als laatste ook de blauwe bessen in de kom
check!
7.
Zet de mixer uit
En spatel de zaadjes door het beslag. Sinaasappel bij de hand? Was 'm goed en rasp het bovenste laagje van de schil. Roer ook goed door het beslag.
check!
8.
Vet een bakblik in met boter of olijfolie
En giet het beslag erin. Snij een banaan in de lengte doormidden en leg mooi neer bovenop het beslag. Doe nu 40 minuten in een voorverwarmde oven, ik heb 'm meestal op 200 staan. Check met een satéprikker of het brood al gaar is. Komt er geen beslag mee? Dan is het brood gaar. Wordt je prikker vochtig? Dan mag 'ie nog een paar minuutjes.
check!
Geef een reactie