x
f
x
f
f
f
f

Gezonde ontbijtmuffins om mee te nemen

Als ik op de dagen dat ik forens iets lastig vind, is het wel gezond ontbijten. Ik neig toch vaan naar een croissant in plaats van een gezonde bak yoghurt of een broodje. Dus ik ben op zoek gegaan naar manieren om die croissantjescraving een beetje tegen te gaan. Een goeie manier vind ik daarvoor ontbijtmuffins.

Het grote voordeel: je hebt ze zo gebakken. Nog groter voordeel: je kunt ze invriezen en de avond voordat je ze wil eten in de koelkast laten ontdooien. Kortom: kost je ook nog eens geen tijd. Nou ja, één keer dan. En, extra tip, je hebt muffinsvormpjes van siliconen. Die kun je dus gewoon bewaren, afwassen en opnieuw gebruiken. Stukje milieuvriendelijker dan de papieren variant.

De ingrediënten zijn goed voor ongeveer acht muffins.

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
1stuks banaan
150gram havermout
130milliliter soja drink (ongezoet) Een andere plantaardige melk kan natuurlijk ook!
2theelepels bakpoeder
90gram gedroogde vijgen
80gram pecannoten
40gram cranberries (gedroogd)
1snuf zout
2theelepels kaneel Of meer naar smaak uiteraard!

Hoe dan?

1.

Maal de havermout tot meel

Je kunt overigens ook kant en klare havermoutmeel kopen. Hoeft niet.
check!
2.

Verwarm de oven voor op 180 graden

check!
3.

Meng de havermout met kaneel en bakpoeder

check!
4.

Prak de banaan en meng met de sojadrink en de droge ingrediënten

Werkt trouwens het best met een wat overrijpe banaan.
check!
5.

Hak de rest van de ingrediënten klein

En meng ook met het beslag. Het beslag hoort een beetje plakkerig te zijn. Is het te waterig? Gooij er nog wat havermout of havermoutmeel bij.
check!
6.

Verdeel over 8 muffinvormpjes

check!
7.

Zet tussen de 30 en 40 minuten in de voorverwarmde oven

check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *