x
f
x
f
f
f
f

Salade met aardbeien, pistache en honing-citroen vinaigrette

20 minuten

super easy

Zin in een originele salade met awesome zoet/zout space smaakjes door elkaar? NATUURLIJK HEB JE DAT.

Heb je ooit wel eens gedacht: ‘Hoe smaakt eigenlijk aardbei met knoflook’? … Nee? Natuurlijk niet. Ik ook niet. Nooit gedacht. Maar deze combinatie is fucking geniaal, of zoals ik laatst tijdens het eten van deze salade tegen mijn vriendje riep: “Hmmm OMG ik ben echt geobsedeerd door deze smaaksensaties!!!”

Maken dus. En eten.

O ja by the way, het originele recept waar deze salade op gebaseerd is, is deze van How Sweet Eats. Haar recept is ietwat anders, met o.a. quinoa, munt en burrata. Epic recept ook – maar omdat ik (hopelijk tijdelijk) geen melkproducten eet heb ik de burrata in dit recept weg gelaten en is het geheel simpelweg een beetje anders geworden.

Enjoy!

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
50gram jonge bladsla met veldsla
5stuks aardbeien
1theelepels gerapste citroenschil
5blaadjes verse basilicum
30gram pistachenootjes
zwarte peper uit de molen
Honing-citroen vinaigrette
1eetlepel(s) vers geperste citroensap
0.75eetlepel(s) honing
0.5teentje(s) knoflook
40ml extra vergin olijfolie
zout en peper naar smaak

Hoe dan?

1.

Maak de vinaigrette

Als je begint met de vinaigrette, dan kunnen de smaken zo lang mogelijk ontwikkelen. In een ideale wereld maakte je de vinaigrette gisteren.
Pel en pers de knoflook. Voeg samen met het citroensap, de honing en de olijfolie + wat zout en peper naar smaak. Zet apart.
check!
2.

Knip de sla

Ja, dat lees je goed: druk de sla in een bakkie of diep bord, pak en schaar en knip er doorheen. Ik vind dat fijn, omdat bijv. veldsla anders nogal lomp is, ik vind dat lastig om te eten. Heb je soms één zo'n blaadje in je mond, steekt de rest er half uit, een beetje vinaigrette tegen je wang aan te smeren. Knippen dus!
check!
3.

Snijden & pellen

Snij de aardbeien in lekkere stukjes - niet te groot, niet te klein, jeweht. Snij of scheur de basilicum in stukjes. Pel de pistachenootjes.
check!
4.

Samenvoegen!

Omdat ik het pretty vind bouw ik de salade altijd in laagjes op. Eerst de sla, dan de aardbeien. De stukjes verse basilicum. Dan een ruime hoeveelheid vinaigrette, daarna de pistachenootjes. En als laatste de gerapste citroenschil (gemaakt met een raps, jeweetwel, zo één om koekjes mee te rapsen).
Maak af met flink wat vers gemalen zwarte peper (want oeh jonge, aardbeien met peper.. oiii).
check!
5.

Eet smakelok!

check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *