x
f
x
f
f
f
f

Knolselderij-aspergesoep

super easy

1

Heb je zin in romige soep zonder dat er room in zit en heb je asperge schillen over? Dan is deze perfect. Het kan natuurlijk ook met hele asperges, maar in principe zijn de schillen en kontjes voldoende om deze soep te maken. En dan kan je met je mooie asperges iets anders maken.

Ik maak deze soep in vele variaties al zo lang ik me kan herinneren. Heerlijk, voedzaam, laag in calorieën, zo ongeveer geen allergenen en makkelijk. Wat wil je nog meer?

Omdat er geen room inzit kan je hem ook prima invriezen. Wel even netjes labelen… of geniet jij van mystery bricks uit de vriezer? 😉

Ik ben enorme fan van de Magimix blender. Ja, f***ing duur, maar die maakt al mijn soepen, smoothies en marinades fantastisch af. Je soep is nog nooit zo romig geweest. Dit is geen advertorial. Ik ben gewoon fan.

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
0.25 witte ui
0.5 knoflook
naar smaak nootmuskaat
naar smaak kerrie
0.25 knolselderij
kontjes en schillen van de asperges
eventueel verse bieslook, peterselie, gerookte zalm Wat je wil, het kan allemaal
natuurlijk zout en zwarte peper

Hoe dan?

1.

Schil de knolselderij en snijd blokjes van ongeveer gelijke grootte

Als de blokjes teveel in grootte verschillen is straks de kleinste al snot en de grootste nog niet gaar.
Ik sneed blokjes van ongeveer 3x3cm. Hoe kleiner, hoe sneller maar je wil de schillen en kontjes van de asperge de tijd geven hun smaak los te laten.
check!
2.

Snipper de ui en knoflook en fruit aan in de pan

Snipper de knoflook grof om hem tegelijk toe te voegen, als je het fijn hebt gesnipperd doe je eerst de ui en als allerlaatste de knoflook. Als je knoflook te hard bakt wordt het bitter en niet lekker.
check!
3.

Voeg de kruiden toe en bak die even mee

check!
4.

Bak de knolselderij even kort met de ui en knoflook

check!
5.

Voeg water toe zodat de knolselderij net onder water staat

check!
6.

Doe de schillen en kontjes in een zeef en laat die in het water zakken

Als je hele asperges toevoegt mogen die onder de zeef bij de knolselderij.
Je wil namelijk geen schillen en kontjes laten achterblijven in je soep. Om te voorkomen dat je deze er allemaal uit moet vissen doe ik het dus in een zeef.
check!
7.

Deksel erop en vuur laag

Laat het langzaam garen en check af en toe de knolselderij. Als je er met een vork in prikt en de vork gaat er soepel in en de knolselderij valt er af dan is het gaar, net als bij aardappels. Als het uit elkaar valt is het te gaar, maar dat is voor deze soep niet super erg, dus doe lekker je ding.
check!
8.

Druk met de achterkant van een lepel de vocht uit de asperge schillen en gooi ze weg

Je wil alle smaak in je pan.
check!
9.

Proef de bouillon!

Nu is je moment om dit op smaak te brengen. Heb je teveel vocht, te waterig? Kook het vocht dan iets verder in. Is het te sterk? Voeg dan wat water toe.
check!
10.

Blender of staafmixer

Ik doe mijn soep in de magimix blender. Ik hou van dat ding. Je kunt ook een staafmixer gebruiken of een andere blender.
Als je de soep wil invriezen dan doe je dat nu.
check!
11.

Top de soep zoals jij het wil

Voeg zoveel luxe toe als je wil. Je verdiend het!
check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *