Vegan quinoa salade met mango en tahin dressing
Hola! Hierbij een kopie van dit recept: EIWITRIJKE BUDDHA BOWL MET MANGO – TAHIN DRESSING (vegan + glutenvrij) van de Insta van @lennaomrani. Afgelopen zomer maakte ik hem voor het eerst en ik was direct verslaafd! De sweet/savory combi is awesome en ik ben super gecharmeerd van de tahin dressing.
Volgens Lenna is ‘ie ook nog proteïnerijk en zit er 23-24g eiwit in per 100g salade.
Dusss – KOOK DAN!
No Reviews
Ingrediënten
Aantal personen
65gram quinoa | |
0.25stuks zoete aardappel | |
0.5eetlepel(s) olijfolie | |
Peper en zout naar smaak | |
0.5theelepel(s) knoflookpoeder | |
0.5theelepel(s) komijnpoeder | |
75 gram verse spinazie | |
50gram mango (in blokjes, ik gebruik die diepvriesstukjes van AH) | |
65gram edamame ook deze koop ik diepgevroren, bij de toko | |
Hoeveelheid naar smaak: ingelegde_rode_ui klik op de link voor een recept | |
Sesamzaadjes |
Voor de mango-tahin dressing
40gram mango | |
1eetlepel(s) tahin | |
1eetlepel(s) olijfolie | |
1eetlepel(s) sojasaus of tamari | |
0.5theelepel(s) kurkuma | |
0.5teentje(s) knoflook | |
0.5 cm verse gember | |
0.25citroen, uitgeperst | |
Waterom te verdunnen |
Hoe dan?
1.
Verwarm de oven voor (hete lucht op 180 graden)
check!
2.
Indien bevroren gekocht: leg de juiste hoeveelheid mangostukjes en edamame uit de vriezer zodat het rustig kan ontdooien.
check!
3.
Kook de quinoa en zet opzij
check!
4.
Leg de zoete aardappel op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Voeg peper, zout, knoflookpoeder en komijnpoeder toe en mix door elkaar. Knal het in de oven voor 30-35 minuten op 180 graden.
check!
5.
Mix alle ingrediënten van de mango-tahin dressing met een staafmixer of in een keukenmachine tot een romige massa.
check!
6.
Haal de bakplaat uit de oven, leg de zoete aardappel even op een ander bord zodat het wat sneller afkoelt.
check!
7.
Doe de spinazie en quinoa in diepe borden of bakjes en verdeel hier de zoete aardappels, edamame boontjes, mango en ingelegde rode ui overheen.
check!
8.
Drapeer de saus erop (mag best veel, het is epic - en neem de rest mee naar tafel om er nóg meer op te doen als je zin hebt) en garneer met sesamzaadjes.
check!
Geef een reactie