x
f
x
f
f
f
f

Gezond feestontbijt: eiwitrijke pannenkoeken met fruit

60 minuten

easy

5

Blue Monday is alweer een week geleden maar met de goede voornemens gaat het hier best aardig. De voornaamste twee: gemiddeld vier keer in de week sporten en voornamelijk dingen eten die goed zijn voor mijn lijf. Met natuurlijk ook af en toe wat ongezonde(re) snacks want het leven moet wel een beetje leuk blijven.

Een van de veranderingen in mijn eetpatroon is mijn ontbijt. Ik ontbijt regelmatig perioden met yoghurt of havermout en daar word ik uiteindelijk toch een stuk blijer van dan weer een broodje kaas (al dan niet na bewerking in een tosti-ijzer).

Alleen was ik na twee weken elke ochtend yoghurt he-le-maal klaar met yoghurt met lijnzaad, chiazaad, een beetje honing, fruit naar keuze en een handje cashewnoten. Tijd om op zoek te gaan naar iets nieuws. Dus stond ik afgelopen weekend eiwitrijke pannenkoeken te bakken. Kost op je vrije zondagmiddag even een uurtje maar dan heb je wel vijf feestelijke ontbijtjes.

Extra voordeel: met dit ontbijt heb je bijna al je fruit voor de dag al binnen. Snack later op de dag nog een kiwi en je bent er. Net als het dagelijkse handje ongebrande noten dat wordt aangeraden door het voedingscentrum.

Wat de eiwitten betreft: één pannenkoek met de genoemde toppings bevat zo’n 23 gram eiwitten. Benieuwd hoeveel je er per dag nodig hebt? Check dan hier de adviezen van het voedingscentrum.

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
150gram volkoren tarwemeel
15gram bakpoeder
20gram whey eiwitpoeder vanille Ik gebruik het eiwitpoeder van Upfront. Mocht je een ander merk gebruiken, dan kan de hoeveelheid eiwit in je pannenkoeken iets anders zijn.
300gram blauwe bessen Gebruik je bevroren bessen? Ontdooi ze voor je ze gaat gebruiken.
325ml soja drink ongezoet
2stuks ei
10gram kaneel
Olijfolie (om in te bakken)
De toppings (per pannenkoek)
50gram cottages cheese
100gram frambozen Gebruik je diepvriesframbozen? Ontdooi ze voor gebruik.
25gram cashewnoten
1kop van je favoriete koffie (het is tenslotte een ontbijt)

Hoe dan?

1.

Zeef de droge ingrediënten

Doe het volkorenmeel, het bakpoeder, kaneel en eiwitpoeder in een zeefje. Hou de zeef boven je beslagkom en tik er tegenaan tot alles in de beslagkom ligt. Bij volkorenmeel houd je nog wel wat grovere korrels over, die kun je als laatste toevoegen. Roer het droge beslag door.
check!
2.

Maak het beslag

Voeg de eieren en de melk toe en mix alle ingrediënten met een garde of mixer tot een glad beslag. Zorg dat echt alle ingrediënten zijn gemengd en er geen klontjes meer in zitten.
check!
3.

Voeg de blauwe bessen toe

Mix of roer het geheel goed door.
check!
4.

Bak de pannenkoeken

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg iets minder dan een eetlepel olijfolie toe en verdeel de olie over de pan. Schep met een soeplepel zoveel beslag in de pan dat de hele bodem wordt bedekt met een dun laagje beslag.
check!
5.

Draai de pannenkoeken om

Is de bovenkant van de pannenkoek niet meer vloeibaar? Dan kun je de pannenkoek omdraaien. Laat 'm een kleine twee minuten aan de ongebakken kant bakken.
check!
6.

Herhaal tot het beslag op is

Als het goed is heb je ongeveer vijf pannenkoeken. Afhankelijk van hoe groot je pan is.
check!
7.

Beleg je pannenkoeken

Tijd om te smikkelen! Beleg je pannenkoek met de cottage cheese, frambozen en cashewnoten. De overige pannenkoeken kun je na het afkoelen per stuk invriezen. Haal ze de avond van tevoren uit de vriezer en stop ze 's ochtends nog even een minuut of 10 in de oven op 200 graden.
check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *