Vegan en vezelrijke groente-quinoabowl
De ideale manier om restjes op te maken, is wat mij betreft toch wel de tray bake. Groenten snijden, olijfolie en kruiden erover en de oven in. Je kunt ’t met alle groenten doen die je lekker vindt en daarbij eten waar je zin in hebt.
Deze vegan bowl is daar ook zeer geschikt voor. Ik combineer ‘m met hummus, quinoa en linzen voor wat extra vezels. Vinden mijn darmen leuk. Supermakkelijk, comforty en ook gewoon erg lekker. Eetsmakelijk!
No Reviews
Ingrediënten
Aantal personen
0.25stuks aubergine | |
0.25stuks courgette | |
0.25stuks paprika | |
65gram (kastanje)champignons | |
50gram quinoa | |
25gram gedroogde rode linzen | |
1eetlepel hummus | |
olijfolie | |
peper & zout | |
gedroogde kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn |
Hoe dan?
1.
Verwarm de oven voor op 200 graden
check!
2.
Snijd de groenten in blokjes
Zo groot als je wil. Verdeel ongeveer een eetlepel olijfolie, de kruiden en wat peper en zout over de groenten.
check!
3.
Doe in een ovenschaal en zet 20 minuten in de verwarmde oven.
check!
4.
Kook de quinoa en de linzen
Ik kook beiden altijd in één pan ruim water. Ze moeten ongeveer even lang dus je hoeft geen twee pannetjes te gebruiken.
check!
5.
Giet de quinoa/linzenmix af
En kieper op je bord
check!
6.
Lepel ook je groenten en de hummus op je bord. Smullen!
check!
Geef een reactie