x
f
x
f
f
f
f

Vegan en vezelrijke groente-quinoabowl

25 minuten

super easy

1

De ideale manier om restjes op te maken, is wat mij betreft toch wel de tray bake. Groenten snijden, olijfolie en kruiden erover en de oven in. Je kunt ’t met alle groenten doen die je lekker vindt en daarbij eten waar je zin in hebt.

Deze vegan bowl is daar ook zeer geschikt voor. Ik combineer ‘m met hummus, quinoa en linzen voor wat extra vezels. Vinden mijn darmen leuk. Supermakkelijk, comforty en ook gewoon erg lekker. Eetsmakelijk!

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
0.25stuks aubergine
0.25stuks courgette
0.25stuks paprika
65gram (kastanje)champignons
50gram quinoa
25gram gedroogde rode linzen
1eetlepel hummus
olijfolie
peper & zout
gedroogde kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn

Hoe dan?

1.

Verwarm de oven voor op 200 graden

check!
2.

Snijd de groenten in blokjes

Zo groot als je wil. Verdeel ongeveer een eetlepel olijfolie, de kruiden en wat peper en zout over de groenten.
check!
3.

Doe in een ovenschaal en zet 20 minuten in de verwarmde oven.

check!
4.

Kook de quinoa en de linzen

Ik kook beiden altijd in één pan ruim water. Ze moeten ongeveer even lang dus je hoeft geen twee pannetjes te gebruiken.
check!
5.

Giet de quinoa/linzenmix af

En kieper op je bord
check!
6.

Lepel ook je groenten en de hummus op je bord. Smullen!

check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *