Belachelijk lekkere vegan tuna melt in een wrap
Fotogeniek? Dat is deze wrap absoluut niet. Maar holy shit, wat is dit een goed gelukt experiment. Ik had verwacht een paar hompen vegan vulling te proeven, maar deze plantaardige tonijnwrap is meer dan de moeite waard.
Dit recept is voor drie wraps, maar aan één tot anderhalf heb ik wel genoeg. Je kunt wel vast alle vulling maken om later deze week nog een keer te genieten van deze wrap. Bewaar de vulling maximaal drie dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Qua ingrediënten ben ik dit keer vrij specifiek qua merk. Dat is omdat veganistische alternatieven voor kaas en vis of vlees nogal verschillen in kwaliteit. De ene kaas smelt veel beter dan de ander en de bite van namaakvlees/vis is ook nogal verschillend. Dus voor een geslaagd experiment raad ik je aan om deze ingrediënten te gebruiken.
Het recept is voor drie wraps. Lekker voor naast de soep of gewoon om allebei uit ’t knuistje te eten.
Ingrediënten
Aantal personen
3stuks medium (volkoren) wraps | |
0.5potje Vuna van Garden Gourmet | |
50gram spinazie | |
2stuks verse bosui | |
80gram plantaardige flakes pittig van AH Terra | |
20gram Mayolijn van Remia | |
1theelepel Srirachasaus Of meer als je van pittig houdt |
Geef een reactie