x
f
x
f
f
f
f

Belachelijk lekkere vegan tuna melt in een wrap

20

easy

minuten

Fotogeniek? Dat is deze wrap absoluut niet. Maar holy shit, wat is dit een goed gelukt experiment. Ik had verwacht een paar hompen vegan vulling te proeven, maar deze plantaardige tonijnwrap is meer dan de moeite waard.

Dit recept is voor drie wraps, maar aan één tot anderhalf heb ik wel genoeg. Je kunt wel vast alle vulling maken om later deze week nog een keer te genieten van deze wrap. Bewaar de vulling maximaal drie dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Qua ingrediënten ben ik dit keer vrij specifiek qua merk. Dat is omdat veganistische alternatieven voor kaas en vis of vlees nogal verschillen in kwaliteit. De ene kaas smelt veel beter dan de ander en de bite van namaakvlees/vis is ook nogal verschillend. Dus voor een geslaagd experiment raad ik je aan om deze ingrediënten te gebruiken.

Het recept is voor drie wraps. Lekker voor naast de soep of gewoon om allebei uit ’t knuistje te eten.

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
3stuks medium (volkoren) wraps
0.5potje Vuna van Garden Gourmet
50gram spinazie
2stuks verse bosui
80gram plantaardige flakes pittig van AH Terra
20gram Mayolijn van Remia
1theelepel Srirachasaus Of meer als je van pittig houdt

Hoe dan?

1.

Snijd de spinazie en de bosuien klein en meng in een grote kom met de pittige flakes

check!
2.

Zet een grillpan (met van die streepjes) op middelhoog vuur en laat opwarmen

Geen grillpan? Je kunt natuurlijk ook een good old tosti-ijzer met van die gezellige grillstreepjes gebruiken. Ik vermoed dat je 'm er ongeveer tien minuten in moet laten zitten voor goed gesmolten kaas. Zet je machine wel aan voor je de wrap er in stopt, anders wordt 'ie niet gaar.
check!
3.

Besmeer de wraps met de mayonaise en een beetje sriracha

check!
4.

Verdeel de vulling over de wraps en vouw aan alle kanten dicht

Ik vouw altijd eerst de boven en onderkant dicht, klap dan de brede kant over de vulling heen en dan rol ik 'm verder dicht. Zo valt er niks uit.
check!
5.

Leg de wraps in de gloeiend hete grillpan en duw ze een beetje plat met een spatel. Laat ze vijf minuten op dezelfde kant liggen.

Gaat het geuren? Zet het vuur iets zachter.
check!
6.

Draai de wraps om en laat nog vijf minuten grillen. Duw af en toe een beetje plat met je spatel.

check!
7.

Haal de wraps uit de pan, snij ze doormidden en smikkelen maar!

check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *