Bibimbap!
Over verliefd worden op buitenlandse keukens in andere landen dan logisch is gesproken: toen ik een paar jaar terug in de Filipijnen was werd ik fan van Korean barbecue en bibimbap 🙂 Bibimbap is volgens mij officieel gewoon ‘rijst met leftovers’, ei en een super awesome specifieke saus met Gochujang als basis. Je kunt eindeloos variëren met groenten en toppings en het is eigenlijk gewoon altijd lekker 😉
Het ‘moeilijkste’ van dit recept is dat je veel losse dingetjes moet maken. Maar goed: alles hoeft niet precies tegelijk klaar en veel elementen zijn ook lauwwarm lekker (met name de worteltjes en komkommertjes). Okra kan ook lauwwarm maar vind ik zelf warm iets lekkerder. Zorg in ieder geval dat je de paddestoelen, buikspek en ei pas net voor het serveren maakt, want dat zijn elementen die lekker warm geserveerd mogen.
Kook je al? Nee? …
Ingrediënten
Aantal personen
75gram jasmijnrijst (Royal_Tiger = mijn favoriet) | |
50gram awesome paddestoelen naar wens (zoals shimeji, kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake) | |
2wortels | |
geperste gember en knoflook naar smaak | |
0.25 komkommer(s) | |
Witte enzwarte sesamzaadjes | |
3stuks okra | |
1x ei | |
1x klein bakje kimchi | |
Indien gewenst: vlees, zoals stukjes krokante buikspek |
Bibimbap saus
1eetlepels gochujang | |
1theelepels fijngehakte knoflook | |
3theelepels sesamolie | |
2theelepels honing | |
1theelepels suiker | |
2theelepels rijstazijn of appelazijn |
Geef een reactie