Buddha Bowl
Eén van mijn current favoriete dingen om te maken zijn buddha bowls. Geen idee waarom het precies zo heet en ook geen zin om het op te zoeken, maar je kunt er van alles in gooien en het is altijd lekker. Hierbij de ingrediënten die ik meestal gebruik, voel je uiteraard super vrij om erin te gooi’n wat jij zelf lekker vindt!
De ingrediënten zijn voor 1 bowl, pas simpelweg het aantal personen aan om hoeveelheden voor meerdere bowls te krijgen.
No Reviews
Ingrediënten
Aantal personen
75gram quinoa | |
150ml groentebouillon | |
15gram sojaboontjes Tip: haal een zak diepgevroren bij de toko | |
1 gegrilde rode paprika(s) uit pot | |
1eetlepel(s) crispy maïskorrels | |
1eetlepel(s) linzen uit pot | |
1eetlepel(s) limabonen uit blik of pot | |
0.25 avocado | |
3 cherrytomaatjes | |
2eetlepels humus (naturel) | |
3plakken tempeh | |
sojasaus/tamari | |
0.5 bosui |
Voor de pistache pesto
pistachenoten | |
verse basilicum | |
lekkere extra vierge olijfolie | |
vijzel |
Hoe dan?
1.
Kook de quinoa
1 gram quinoa = 1,5 ml bouillon. Breng aan de kook & laat in ca. 12 minuten droogkoken. Is het vocht te snel op en de quinoa nog niet gaar, voeg dan steeds een beetje water toe.
Zet de gare quinoa apart, zodat het kan afkoelen.
check!
2.
Tempeh bakken
Snij de tempeh in plakken. Overgiet deze met sojasaus/tamari en bak de plakken in een koekenpan gelijkmatig bruin. Zet apart zodat het wat kan afkoelen.
check!
3.
SNIJ DAN
Snij de gegrilde rode paprika in korte repen, de avocado in blokje, de cherrytomaatjes in kwarten en de bosui in lekkere dunne ringetjes. Snij ook de afgekoelde tempeh in kleine stukkies.
check!
4.
Pistache pestooOoO
Pak een vijzel, plet een shitload aan verse basilicum en pistache nootjes door elkaar en voeg aan het einde nog wat lekkere olijfolie toe ♥

check!
5.
Bakkie vullen
Begin met de laag quinoa. Nadat die ligt, kunt je stapeltjes maken van de overige ingrediënten, ziet er leuk uit. Schepje sojabonen, paar reepjes paprika, lekkere lepel vol maïs, linzen, limabonen. Stapeltje cherrytomaatjes, avocadootje. Tempeh blokjes erover verdelen, bosuitje, jeweht.
Dan een paar eetlepels humus en een lekkere royale drizzle van je zelfgemaakte pistache pesto. LEKKER GEK.
check!
Notes
Aanvullende ingrediënten voor de liefhebber: (vegan) feta, vlees (gerookte kip, chorizo), vis (gerookte zalm), gekookt ei - had ik al gezegd dat ongeveer ALLES kan?
Geef een reactie