Gezond feestontbijt: eiwitrijke pannenkoeken met fruit
Blue Monday is alweer een week geleden maar met de goede voornemens gaat het hier best aardig. De voornaamste twee: gemiddeld vier keer in de week sporten en voornamelijk dingen eten die goed zijn voor mijn lijf. Met natuurlijk ook af en toe wat ongezonde(re) snacks want het leven moet wel een beetje leuk blijven.
Een van de veranderingen in mijn eetpatroon is mijn ontbijt. Ik ontbijt regelmatig perioden met yoghurt of havermout en daar word ik uiteindelijk toch een stuk blijer van dan weer een broodje kaas (al dan niet na bewerking in een tosti-ijzer).
Alleen was ik na twee weken elke ochtend yoghurt he-le-maal klaar met yoghurt met lijnzaad, chiazaad, een beetje honing, fruit naar keuze en een handje cashewnoten. Tijd om op zoek te gaan naar iets nieuws. Dus stond ik afgelopen weekend eiwitrijke pannenkoeken te bakken. Kost op je vrije zondagmiddag even een uurtje maar dan heb je wel vijf feestelijke ontbijtjes.
Extra voordeel: met dit ontbijt heb je bijna al je fruit voor de dag al binnen. Snack later op de dag nog een kiwi en je bent er. Net als het dagelijkse handje ongebrande noten dat wordt aangeraden door het voedingscentrum.
Wat de eiwitten betreft: één pannenkoek met de genoemde toppings bevat zo’n 23 gram eiwitten. Benieuwd hoeveel je er per dag nodig hebt? Check dan hier de adviezen van het voedingscentrum.
Ingrediënten
Aantal personen
150gram volkoren tarwemeel | |
15gram bakpoeder | |
20gram whey eiwitpoeder vanille Ik gebruik het eiwitpoeder van Upfront. Mocht je een ander merk gebruiken, dan kan de hoeveelheid eiwit in je pannenkoeken iets anders zijn. | |
300gram blauwe bessen Gebruik je bevroren bessen? Ontdooi ze voor je ze gaat gebruiken. | |
325ml soja drink ongezoet | |
2stuks ei | |
10gram kaneel | |
Olijfolie (om in te bakken) |
De toppings (per pannenkoek)
50gram cottages cheese | |
100gram frambozen Gebruik je diepvriesframbozen? Ontdooi ze voor gebruik. | |
25gram cashewnoten | |
1kop van je favoriete koffie (het is tenslotte een ontbijt) |
Geef een reactie