Gezonde ontbijtmuffins om mee te nemen
Als ik op de dagen dat ik forens iets lastig vind, is het wel gezond ontbijten. Ik neig toch vaan naar een croissant in plaats van een gezonde bak yoghurt of een broodje. Dus ik ben op zoek gegaan naar manieren om die croissantjescraving een beetje tegen te gaan. Een goeie manier vind ik daarvoor ontbijtmuffins.
Het grote voordeel: je hebt ze zo gebakken. Nog groter voordeel: je kunt ze invriezen en de avond voordat je ze wil eten in de koelkast laten ontdooien. Kortom: kost je ook nog eens geen tijd. Nou ja, één keer dan. En, extra tip, je hebt muffinsvormpjes van siliconen. Die kun je dus gewoon bewaren, afwassen en opnieuw gebruiken. Stukje milieuvriendelijker dan de papieren variant.
De ingrediënten zijn goed voor ongeveer acht muffins.
No Reviews
Ingrediënten
Aantal personen
1stuks banaan | |
150gram havermout | |
130milliliter soja drink (ongezoet) Een andere plantaardige melk kan natuurlijk ook! | |
2theelepels bakpoeder | |
90gram gedroogde vijgen | |
80gram pecannoten | |
40gram cranberries (gedroogd) | |
1snuf zout | |
2theelepels kaneel Of meer naar smaak uiteraard! |
Hoe dan?
1.
Maal de havermout tot meel
Je kunt overigens ook kant en klare havermoutmeel kopen. Hoeft niet.
check!
2.
Verwarm de oven voor op 180 graden
check!
3.
Meng de havermout met kaneel en bakpoeder
check!
4.
Prak de banaan en meng met de sojadrink en de droge ingrediënten
Werkt trouwens het best met een wat overrijpe banaan.
check!
5.
Hak de rest van de ingrediënten klein
En meng ook met het beslag. Het beslag hoort een beetje plakkerig te zijn. Is het te waterig? Gooij er nog wat havermout of havermoutmeel bij.
check!
6.
Verdeel over 8 muffinvormpjes
check!
7.
Zet tussen de 30 en 40 minuten in de voorverwarmde oven
check!
Geef een reactie