x
f
x
f
f
f
f

Gezond(er) bananenbrood

super easy

Niet zelden wil ik aan het einde van de middag iets zoets. Of als ontbijt. Of gewoon. Omdat het kan. Om te voorkomen dat ik iedere keer weer een reep chocolade weg zit te werken, probeer ik altijd iets gezondere alternatieven te vinden. Waaronder dit bananenbrood.

In de loop der tijd heb ik ‘m steeds wat bijgewerkt en dit is ‘m voor nu. Erg lekker. Vullend. Prima snack. Goed tegen de suikercravings wegens gedroogde dadels – wat in feite natuurlijk vet veel suiker is. Maar wel lekker. En wegens vezels ook een stukje gezonder dan die reep chocola.

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
4stuks banaan
3stuks eieren
40gram mis van zaden en pitten naar smaak
20gram gebroken lijnzaad
2theelepels kaneel
0.5zakje bakpoeder
300gram blauwe bessen
180gram amandelmeel
90gram dadels (zonder pit)
0.5stuks sinaasappel Niet nodig, lekker voor wat extra's!

Hoe dan?

1.

Prak drie bananen

Handig om ietwat overrijpe bananen te nemen wegens makkelijker prakbaar.
check!
2.

Doe samen met de eieren in een mixer

check!
3.

Meng het meel, bakpoeder, kaneel en lijnzaad door elkaar

check!
4.

Voeg de droge mix schepje voor schepje toe aan de bananen en eieren

check!
5.

Snij ondertussen de dadels zo klein mogelijk

check!
6.

Voeg ook toe aan de mix

Doe als laatste ook de blauwe bessen in de kom
check!
7.

Zet de mixer uit

En spatel de zaadjes door het beslag. Sinaasappel bij de hand? Was 'm goed en rasp het bovenste laagje van de schil. Roer ook goed door het beslag.
check!
8.

Vet een bakblik in met boter of olijfolie

En giet het beslag erin. Snij een banaan in de lengte doormidden en leg mooi neer bovenop het beslag. Doe nu 40 minuten in een voorverwarmde oven, ik heb 'm meestal op 200 staan. Check met een satéprikker of het brood al gaar is. Komt er geen beslag mee? Dan is het brood gaar. Wordt je prikker vochtig? Dan mag 'ie nog een paar minuutjes.
check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *