x
f
x
f
f
f
f

Goedgevulde boerenkoolsalade

30 minuten

super easy

1

Eén van mijn favoriete ontdekkingen van vorig jaar is de app Too Good To Go. Of eigenlijk: de groentenboxen die je daar kunt bestellen. In omgeving Amersfoort betaal je 9 euro voor een paar kilo lokale seizoensgroenten die net niet goed genoeg zijn voor de supermarkt. Maar het nog wel prima doen op je bord.

Daardoor eet ik regelmatig groeten die ik zelf nooit zou kopen. Zoals boerenkool. Ik blijf altijd met een halve zak zitten die vervolgens ligt te verleppen in de koelkast. In de box van afgelopen weekend zat ook een berg boerenkool, dus tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Hele bladeren dit keer, hopelijk blijft dat iets langer vers. En wat overblijft vries ik in. (Waarom ik dat bij een zak nooit doe? Geen idee, blijkbaar verdwijnt het als ik er klaar mee ben.)

Van dit recept maakte ik vier porties, zodat ik in elk geval van maandag tot en met donderdag niet na hoef te denken over de lunch. Waardoor ik gezond eet en niet uit keuzestress alweer een vadsige tosti met te veel mayonaise én ketchup eet. Lekker, maar niet erg gezond om elke dag te eten.

Het is een goedgevulde en goedvullende salade vol vezels en met een aardige partij eiwitten. Kun je weer even vooruit na de lunchpauze. Het is wel veel dus je hebt wel extra lunchpauze nodig om ’t op te krijgen. Eetsmakelijk!

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
50gram boerenkool Heb je net als ik verse boerenkoolbladeren? Spoel ze goed af en haal de dikke nerven eraf.
50gram quinoa
25gram gedroogde rode linzen
60gram kikkererwten Let op: dit is het uitlekgewicht.
65gram zoete (cherry)tomaten Iets meer mag natuurlijk ook.
0.5stuks bosui
10blaadjes verse munt
Voor de dressing
10gram olijfolie
5gram mosterd
5ml witte wijnazijn
5ml citroensap

Nutritional Information

36 gram koolhydraten
14 gram vetten
15 gram eiwitten
13 gram vezels

Hoe dan?

1.

Kook de linzen en quinoa

Kan gewoon in één pannetje. Zorg dat de linzen en quinoa ruim onder water staan en voeg zout toe.
check!
2.

Laat de kikkererwten uitlekken

check!
3.

Snijd de groenten

Ontdoe de boerenkool van de nerven en snijd in kleine stukken. Snijd de bosui in smalle ringetjes. Snijd de tomaten in partjes zo groot als je maar wil. Snijd de munt in kleine stukjes. Doe alle groenten - inclusief de kikkererwten - in een grote kom of schaal en hussel door elkaar.
check!
4.

Giet de quinoa af en laat afkoelen

check!
5.

Maak de dressing

Mix de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en citroensap en roer met een garde tot een dressing-achtige substantie.
check!
6.

Hussel alles door elkaar

Is de quinoa/linzenmix goed afgekoeld? Voeg toe aan de groenten en hussel door elkaar. Voeg nu ook de dressing toe, hussel nogmaals en eetsmakelijk!
check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *