Hysterisch gezonde courgettepasta met avocado en witvis
Het festivalseizoen is langzaam van start aan het gaan en dat betekent in mijn geval doordeweeks compenseren voor de met bier en fastfood gevulde weekenden. Jaren geleden bedacht ik dit recept na een overheerlijk weekend Lowlands. Sindsdien gaat ‘ie nog geregeld op reprise. Ik gebruikte bij gebrek aan snijbare avocado’s de variant uit de diepvries, wat prima werkt mits je de avocado even laat ontdooien voor gebruik.
Je kunt de witvis trouwens ook prima inruilen voor een stukje zalm, kip of falafel. Prima te veganizen!
No Reviews
Ingrediënten
Aantal personen
100gram cherrytomaatjes | |
1stuks courgette | |
125gram witvis naar smaak | |
100gram komkommer | |
125gram avocado | |
Eenscheut plantaardige yoghurt | |
0.5bloke groentenbouillon | |
125milliliter water | |
1teen knoflook | |
Naar smaak: peper & zout | |
0.5theelepel paprikapoeder |
Hoe dan?
1.
Maak de saus
Doe de ontdooide avocado samen met het water en de yoghurt en pureer tot een gladde mousse. Snij ondertussen de komkommer en knoflook klein en doe ook in de blender. Wacht tot de boel glad is. Doe ook het bouillonpoeder, het paprikapoeder, cayennepeper, zout en zwarte peper naar smaak in de blender. Citroensap kan de saus net even een andere twist geven, dus hou het bij de hand. Gewoon een beetje proeven. Als de blender uit is, hè! Wel voorzichtig doen.
check!
2.
Maak je visje klaar
De visboer of verpakking kan je het beste vertellen hoe je dat kunt doen. Lekker kruiden met peper, zout en al je andere favoriete kruidjes. En dan klaarmaken.
check!
3.
Saus opwarmen
Warm nu in een grote wokpan de saus op en roer je courgette er doorheen. Die maak je door een courgette per persoon door de rasp te halen. Maar je kunt ook kant-en-klare courgetti halen.
Laat alles goed doorwarmen, gooi gehalveerde cherrytomaatjes door de saus, leg de vis bovenop je prachtig opgemaakte bord en garneer met wat sesamzaadjes.
check!
Geef een reactie