Knolselderij-aspergesoep
Heb je zin in romige soep zonder dat er room in zit en heb je asperge schillen over? Dan is deze perfect. Het kan natuurlijk ook met hele asperges, maar in principe zijn de schillen en kontjes voldoende om deze soep te maken. En dan kan je met je mooie asperges iets anders maken.
Ik maak deze soep in vele variaties al zo lang ik me kan herinneren. Heerlijk, voedzaam, laag in calorieën, zo ongeveer geen allergenen en makkelijk. Wat wil je nog meer?
Omdat er geen room inzit kan je hem ook prima invriezen. Wel even netjes labelen… of geniet jij van mystery bricks uit de vriezer? 😉
Ik ben enorme fan van de Magimix blender. Ja, f***ing duur, maar die maakt al mijn soepen, smoothies en marinades fantastisch af. Je soep is nog nooit zo romig geweest. Dit is geen advertorial. Ik ben gewoon fan.
Ingrediënten
Aantal personen
0.25 witte ui | |
0.5 knoflook | |
naar smaak nootmuskaat | |
naar smaak kerrie | |
0.25 knolselderij | |
kontjes en schillen van de asperges | |
eventueel verse bieslook, peterselie, gerookte zalm Wat je wil, het kan allemaal | |
natuurlijk zout en zwarte peper |
Geef een reactie