x
f
x
f
f
f
f

Linzenpakketjes voor bij de borrel

1 uur

easy

Deze linzenhapjes zijn voor ongeveer elke gelegenheid perfect. Ze zijn hartig, veganistisch en ook nog enigszins gezond. Wat wil je nog meer? Precies. Neem wel even de tijd om ze te maken want vooral de pakketjes klaarmaken kost even tijd. Maar dan steel je wel de show op je eerstvolgende picknick, babyshower of je eigen verjaardag.

Let op dat je wel veganistische bladerdeeg haalt als je ‘m veganistisch wil houden. Vind je in de supermarkt, gewoon even de ingrediëntenlijst afspeuren. De onderstaande ingrediënten zijn goed voor een stuk of twintig hapjes.

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
150gram gedroogde linzen
350milliliter water
1.5eetlepels sojasaus
2tenen knoflook (uitgeperst)
2eetlepels olijfolie
1stuks ui
3stuks bosui
2theelepels gemalen komijnzaad
2theelepels gemalen korianderzaad
2theelepels kardemompoeder
Chilivlokken naar smaak
10plakjes bladerdeeg
Kerriepoeder + extra olijfolie

Hoe dan?

1.

Breng de linzen aan de kook

In de 350 ml. water, samen met één uitgeperst teentje knoflook en sojasaus. Ze hebben ongeveer drie kwartier nodig om gaar te worden. Als het goed is vallen ze dan lekker uit elkaar.
check!
2.

Snipper en fruit de ui

Samen met de knoflook, tot de ui glazig is. Voeg daarna alle kruiden toe die je al klaar hebt staan. Behalve de kerrie, die is voor het laatste.
check!
3.

Halveer de bladerdeegplakjes

Snijd ze schuin door zodat je driehoekjes krijgt.
check!
4.

Meng de linzen en het uimengsel

Goed mengen, goed roeren.
check!
5.

Maak de pakketjes

Leg een beetje vulling in het midden van het driehoekje en vouw het pakketje dicht. Besmeer met een beetje olijfolie en kerriepoeder. Doe dat met alle pakketjes.
check!
6.

Afbakken maar!

Schuif de hapjes in de oven en laat ze daar om en nabij twintig minuten gaar worden bij een temperatuur van 220 graden.
check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *