Mijn allerbeste Vega(n) Ramen recept ♥️🤤
Op verzoek van one of my favourite people in the world (yeah, talking about you, Nivida! ♥️) zet ik hierbij één van mijn favoriete recepten online, namelijk die voor mijn Ramen! Met een mega smaakvolle basis, die o.a. bestaat uit gochujang, miso, kokosroom en mijn mega-secret-Dutch-ingredient: … Pindakaas 😁
Het is even oefenen omdat je met verschillende elementen werkt, maar (afgezien van het ei, als je deze vooraf in wilt marineren) ik zet dit gerecht tegenwoordig binnen 20 minuten op tafel.
Enjoy!
No Reviews
Ingrediënten
Aantal personen
1teentje(s) knoflook | |
1cm gember | |
1stuks bosui | |
kerriepoeder, wat meer of minder naar smaak | |
1kleine eetlepel(s) gochujang | |
1theelepel(s) miso pasta | |
1eetlepel(s) pindakaas (zonder stukjes) | |
Kokosmelkof kokoscrème naar smaak |
Toppings
3medium sized oesterzwammen | |
watsojasaus om de oesterzwammen mee af te blussen | |
eenhandje pinda's per kom soep | |
1 eiper kom soep | |
1stuks mini paksoi | |
eenhandje bosui per kom soep | |
extradingen die je lekker vindt, zoals bijv. kruiden (koriander), meer groenten, paddestoelen en/of nori |
Hoe dan?
1.
Ei(eren) voorbereiden
Kook je ei(eren) zacht (ca. 6 minuten). Laat ze goed schrikken, pel ze, en leg ze vervolgens in een badje van sojasaus met geraspte gember en knoflook, evt. aangelengd met wat water om niet teveel sojasaus te hoeven gebruiken. Neem een bakje waar jouw hoeveelheid eieren zo goed mogelijk in past, zodat je zo min mogelijk sojasaus verspilt.
check!
2.
Knoflook, gember, bosui en kruiden bakken
Rasp of pers je knoflook en gember, snij je bosui. Hou de helft van je bosui achter om later rauw als topping te gebruiken.
Gebruik je favoriete olie en bak je knoflook, gember en uitjes zachtjes aan, voeg kerriepoeder toe. Nadat je het goed begint te ruiken, voeg je de gochujang erbij en bak je deze ook nog even mee. Vervolgens blus je af met de juiste hoeveelheid water (ik gebruik altijd de kommen waar ik de soep in ga doen om af te meten).
check!
3.
Smaakmakers toevoegen
Voeg de miso, pindakaas en kokosmelk toe. Proef de soep en voeg evt. nog wat sojasaus (evt. die om je eieren heen liggen) toe als je je soep wat zouter wilt hebben.
check!
4.
Maak je toppings
Scheur je oesterzwammen in stukjes en bak ze met wat olie in een pan totdat ze er lekker aangebakken uit zien. Blus af met sojasaus.
Eventueel kun je ook (een gedeelte van) je paksoi meebakken. Je kunt de paksoi ook meekoken in de soep, 't is maar net wat je het lekkerste vindt.
check!
5.
Noodles koken
Terwijl je soepje staat te koken, kook je ook je favoriete noodles. De meeste noodles kook je maar een paar minuten, dus je kunt tegelijkertijd de paksoi toevoegen aan je bouillon, aangezien dat ongeveer even lang mag.
check!
6.
Assemble!
Schep je noodles in je bakje(s). Schep de soep daar bovenop. Daar weer bovenop doe je alle toppings, zodat ze pretty & zichbaar zijn.
check!
7.
EET DAN!
Hope you enjoy ♥️
check!
Geef een reactie