Noedelsoep met paddestoelen
Zo’n ideaal gerecht om al je groenten mee op te maken, is soep. Meestal gooi ik alle overgebleven groenten in een pan met bouillon, breng het aan de kook met eventueel wat kruiden om het vervolgens te pureren. Maar met bepaalde groenten is een ander soepje ook een goed idee. Een noedelsoep bijvoorbeeld.
Noedelsoep met seizoensgroenten
Oké, eerlijk is eerlijk. Voor deze soep ben ik op pad gegaan voor groenten. Het aanbod van seizoensgroenten in dit geval. In de winkel vond ik een peterseliewortel, paksoi en een berg paddenstoelen. De ideale basis voor een heerlijke noedelsoep. Supermakkelijk te maken, hartstikke gezond en, toch best een voordeel, heel erg lekker.
Groenten naar smaak
Je kunt eigenlijk elke groenten in dit gerecht gebruiken. Geen peterseliewortel voor handen? Een pastinaak of winterpeen doen het ook goed. Vind je paksoi maar niks? Spinazie of een andere bladgroente kan ook goed. Haat je paddenstoelen? Leer ze maar eten. Echt. Je mist wat. Als je het écht niet aankunt, peultjes of paprika kunnen ook. Als het maar met een P begint.
Ingrediënten
Aantal personen
1stuks bosui | |
0.5 peterseliewortel | |
125gram van je favoriete paddestoelen(mix) | |
150ml kokosmelk | |
0.5stuks paksoi | |
1cm gember (hoeveelheid aanpassen naar smaak) | |
0.25liter groentebouillon | |
0.5stuks rode peper | |
100gram van je favoriete noedels | |
1theelepels kurkuma | |
cayennepeper naar smaak | |
zout | |
peterselie | |
sesamolie |
Geef een reactie