Pompoenrisotto met knapperige paddenstoelen en gefrituurde aubergine
De herfst is mijn favoriete seizoen als het om eten gaat. Reden genoeg om weer eens wat nieuws uit te proberen, vond ik. Daarom maakte ik een pompoenrisotto met tijm, uitgebakken champignons met salie en gefrituurde aubergine. Kost even wat tijd maar dan heb je ook minstens een kwartier eetplezier.
Mocht je glutenvrij willen eten, dan kun je de bloem vervangen met een glutenvrij alternatief. Mocht je volledig in paniek raken van het feit dat er geen kaas aan deze risotto te pas komt: adem rustig in en uit en probeer het eens. Dankzij de pompoen is de kaas echt niet nodig.
En dan nog even een klein rondje ‘eer wie eer toekomt’: de champignons komen uit dit recept en de gefrituurde aubergine haalde ik hieruit.
De portie die hier wordt beschreven is een aardig grote portie. Sloof je je uit voor je eters en ga je ook voor een voor- en nagerecht, dan kun je deze eenpersoonsportie prima op twee borden opdienen.
De pompoenpuree en champignons kun je overigens prima eerder al maken. De champignons (stappen 7 en 8) kun je opwarmen in de oven en de pompoenpuree (stappen 1, 2, 3, 6 en 13) pleur je toch door de risotto dus het is niet erg als dat koud wordt.
Ingrediënten
Aantal personen
0.5stuks pompoen Zo'n kleine oranje die je ook uitholt voor Halloween | |
0.5eetlepel gedroogde tijm Iets meer of minder naar smaak | |
4tenen knoflook | |
Veel olijfolie | |
150gram kastanjechampignons Of een mix van verschillende paddenstoelen | |
15blaadjes verse salie | |
2stuks bosui | |
500ml groentebouillon | |
0.5eetlepel plantaardige (room)boter | |
0.25liter witte wijn Wil je niet koken met wijn? Gebruik een flinke scheut appelciderazijn of citroensap | |
75gram risotto | |
0.5stuks aubergine | |
100ml water | |
100ml bloem Glutenvrij? Ga voor bijvoorbeeld boekweitmeel of een andere glutenvrije variant. | |
50gram panko | |
Peper | |
Zout | |
Veel zonnebloemolie |
Geef een reactie