Risotto met paddestoelen en peultjes
Een goede risotto valt of staat met goede ingrediënten. Zoals dat eigenlijk voor elk gerecht geldt. Gelukkig voor de makkelijkdoeners onder ons, is een goede risottorijst vrij makkelijk te krijgen. Het zal voor culinaire snobs vast niet de beste rijst zijn, maar de Arborio van Albert Heijn Excellent doet het hier al jaren onwijs goed.
Makkelijke risotto
Verder zijn verse groenten natuurlijk nooit verkeerd in een goede risotto. Maar laten we eerlijk zijn: het is maandag dus waarschijnlijk heb je geen zin om stad en land af te zoeken voor verse, bijzondere ingrediënten. Dus voor vandaag kun je ze bij de supermarkt halen. Voor deze keer dan. Als deze risotto met paddenstoelen en peultjes je bevalt, kun je ‘m van ‘t weekend met verse groenten van de markt maken.
Neem de tip om de bouillon warm te houden trouwens ter harte, het zorgt dat je risotto écht veel makkelijker en lekkerder wordt. Deze verhoudingen zijn geweldig voor 1 flinke risotto-eters.
Ingrediënten
Aantal personen
75gram arborio rijst | |
100gram peultjes | |
1tenen knoflook | |
0.5 rode ui | |
100gram van je favoriete paddestoelen | |
Truffelkaas | |
0.5liter bouillion | |
Bieslook | |
Boter | |
1fles witte wijn |
Geef een reactie