Salade met aardbeien, pistache en honing-citroen vinaigrette
Zin in een originele salade met awesome zoet/zout space smaakjes door elkaar? NATUURLIJK HEB JE DAT.
Heb je ooit wel eens gedacht: ‘Hoe smaakt eigenlijk aardbei met knoflook’? … Nee? Natuurlijk niet. Ik ook niet. Nooit gedacht. Maar deze combinatie is fucking geniaal, of zoals ik laatst tijdens het eten van deze salade tegen mijn vriendje riep: “Hmmm OMG ik ben echt geobsedeerd door deze smaaksensaties!!!”
Maken dus. En eten.
O ja by the way, het originele recept waar deze salade op gebaseerd is, is deze van How Sweet Eats. Haar recept is ietwat anders, met o.a. quinoa, munt en burrata. Epic recept ook – maar omdat ik (hopelijk tijdelijk) geen melkproducten eet heb ik de burrata in dit recept weg gelaten en is het geheel simpelweg een beetje anders geworden.
Enjoy!
Ingrediënten
Aantal personen
50gram jonge bladsla met veldsla | |
5stuks aardbeien | |
1theelepels gerapste citroenschil | |
5blaadjes verse basilicum | |
30gram pistachenootjes | |
zwarte peper uit de molen |
Honing-citroen vinaigrette
1eetlepel(s) vers geperste citroensap | |
0.75eetlepel(s) honing | |
0.5teentje(s) knoflook | |
40ml extra vergin olijfolie | |
zout en peper naar smaak |
Geef een reactie