Salade met serranoham en artisjok
Jaren terug vierde ik in het Spaanse Malaga een weekje vakantie. Tijdens Pasen, wat daar groots wordt gevierd. Absolute aanrader. Ook een aanrader: al het goede eten. Zowel uit de zee als van het land. Ik at in een superhip lunchtentje een heerlijke salade die ik daarna nog talloze keren thuis heb nagemaakt. En omdat ‘ie zo lekker is, deel ik ‘m maar al te graag.
No Reviews
Ingrediënten
Aantal personen
1handje veldsla Je kunt ook rauwe spinazie gebruiken voor de afwisseling | |
2plakken serranoham | |
5stuks zwarte olijven | |
3stuks artisjokhart | |
3stuks zongedroogde tomaatjes | |
1stuks tomaat | |
2eetlepels appelazijn | |
1eetlepels olijfolie |
Hoe dan?
1.
Snij alle niet-vloeibare ingrediënten in het gewenste formaat
Doe in een kom en hussel door elkaar.
check!
2.
Meng de olijfolie en appelciderazijn
Breng op smaak met wat peper en zout
check!
3.
Meng de dressing en de salade
En klaar is je salade!
check!
Geef een reactie