Supergroene (en lekkere) hulkpasta
super easy
Het moet ergens vlak na mijn bijzonder korte studententijd zijn geweest dat dit recept op mijn pad kwam. Nu, tientallen jaren later (oké, ik overdrijf misschien een beetje) is dit recept een klassieker in mijn repertoire te noemen. De foto is ongeveer net zo oud als het recept, het smikkelen ervan blijft nog altijd relevant.
In de loop der jaren heb ik ‘m regelmatig getweakt en dat kun jij ook doen. De saus is de basis (en veganistisch), vul ‘m aan met (zongedroogde) tomaatjes, geitenkaas of een ander umami ingrediënt, sprenkel er wat geroosterde pijnboompitjes of rucola overheen voor de crunch, al zullen kapotgeslagen walnoten of pecannoten ook zeker niet slecht smaken.
No Reviews
Ingrediënten
Aantal personen
75gram pasta naar keuze | |
0.75stuks avocado | |
100gram spinazie (rauw) | |
1teen knoflook | |
water (een beetje op gevoel) | |
0.5stuks groene peper Ik gebruik soms ook de pepertjes uit pot. Gebruik wat extra als je graag wat meer pit wil! | |
10blaadjes verse basilicum | |
0.25stuks citroen |
Hoe dan?
1.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
check!
2.
Maak de saus in een blender
Gooi de spinazie, avocado, knoflook (geperst), basilicum en groene peper in een blender of kom. Pureer de boel tot een gladde mix. Rasp de schil van de citroen door de saus en breng op smaak met het sap. Voeg water toe als je de saus te dik vindt.
check!
3.
Warm de saus op
In een pan. En meng dan de pasta erdoor. Zodat alle pastastukjes onder de groene smurrie zitten.
check!
4.
Optioneel: de garnering
Roer eventueel de tomaatjes nog even mee tot ze warm zijn. Gebruik je geitenkaas, pitjes, noten of rucola? Verdeel dat er pas over als je de boel opgeschept hebt.
check!
Geef een reactie