x
f
x
f
f
f
f

Tom Kha Vegan

45 minuten

easy

Ja, ik ben wel eens in Thailand geweest 😉 Maar op de Tom Kha Kai werd ik in Nederland verliefd, toen ik hem at bij The Streetfood Bar in Amersfoort. Omdat ik veel vega(n) vrienden heb en het zelf ook fijn vind om vaak zo eten, wilde ik de soep ook zonder dierlijke producten leren maken. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is er geen vlees of vis in te pleuren, een vegan bouillon en een vegan ‘vissaus’ te gebruiken, de rest was al vegan.

Ik voeg zelf flink wat vulling toe aan deze soep – vind ik lekker: shiitake, kastanjechampignons en snoeptomaatjes. Vlak voor het serveren maak ik ‘m af met wat bosui. LEKKOR!

Voer even in voor hoeveel personen je ‘m maakt en laat de hoeveelheden lekker lui voor je berekenen.

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
100ml kokosmelk
100ml vega(n) bouillon naar keuze (ik gebruikte de 'chicken flavoured' van BioToday)
1stengels citroengras
2 keffir lime blaadjes
3cm verse gember
0.5eetlepels vegan vissaus (evt. meer naar smaak)
3stuks shiitake
3stuks kastanjechampignons
5 snoeptomaatjes
1stuks bosui
Gedroogde Thaise peper naar smaak
75gram Thaise jasmijnrijst

Hoe dan?

1.

De basis

Gooi de kokosmelk en bouillon in de pan. Kerf de citroengras in, schil de gember, snij deze in dunne, lange plakken en kneus de keffir lime leaves - knats alles in de pan. Breng aan de kook en laat zachtjes koken, zeker zo'n 30 minuten.
check!
2.

Indien gewenst: zeef bovenstaande zodat je de niet-eetbare elementen uit je soep filtert. Ik doe dit zelf eigenlijk nooit trouwens, ik laat het er gewoon lekker in drijven en pluk het eruit terwijl ik eet ;)
check!
3.

Snij de shiitake in plakjes en de kastanjechampignons in grovere stukken (bijv. een champignon in vieren). Snij de bosui in dunne ringetjes. Zet apart.
check!
4.

Bereid de rijst zoals op het pakje staat. In mijn geval: 1x wassen, juiste hoeveelheid water toevoegen, 15 minuten koken. Na de 15 minuten zet je een deksel op de pan en laat je de rijst nog 10 minuten rusten. Terwijl de rijst rust, maak je de soep af:
check!
5.

Gooi de paddestoeljen in de pan. Laat ca. 7 minuten meekoken. Doe daarna de snoeptomaatjes erbij en laat deze ook nog een minuut of 3 meekoken.
check!
6.

Schep de soep in bakkies en maak af met verse bosui, serveer met de rijst ernaast. EET DAN!
check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *