x
f
x
f
f
f
f

Veganistische snert(achtige soep)

1,5 uur

easy

De zon schijnt en het is echt lente maar dat betekent in mijn geval niet dat er geen snert op het menu mag. Dat mag van mij wel gewoon elke week. Vooral deze variant zonder vlees vind ik erg fantastisch. Lekker, gezond, goed vullend en simpelweg geweldig.

Overigens ook erg goed te maken in de slowcooker. Mits je een grote hebt: de spliterwten zetten uit en als je niet net als ik een groen aanrecht wil, laat dan minstens drie kwart van de pan leeg. Anders kookt de boel over. Erg onpraktisch.

Het recept is goed voor een flinke pan soep en qua avondeten voor zo’n vier personen. Meer een snertvibe? Gooi er neprookworst en nepspekjes (wel even uitbakken) doorheen. Let op: niet allen vleesvervangers zijn veganistisch. Handig om even te checken als je plantaardige eters over de vloer hebt.

No Reviews

Ingrediënten

Aantal personen
300gram spliterwten
1liter groentenbouillon
0.5liter water
200gram winterpeen
200gram pastinaak
150gram prei
1stuks ui
450gram doperwten
15gram peterselie
4eetlepels sojasaus
olijfolie
1stuks laurierblad (gedroogd)

Hoe dan?

1.

Snipper een ui en fruit even aan in een grote pan

check!
2.

Deponeer de spliterwten, de groentebouilon, sojasaus en het laurierblaadje in de pan

Breng aan de kook en laat dertig minuten zachtjes pruttelen. Vergeet niet af en toe te roeren.
check!
3.

Snijd en schil de pastinaak en winterpeen

En snij de prei fijn. Ook even wassen, is wel zo lekker.
check!
4.

Voeg de groenten toe aan de soep

En laat weer een half uurtje pruttelen. Voeg na 20 minuten de doperwten toe en laat meekoken. Voeg na nog vijf minuten de peterselie (fijngesneden) toe.
check!
5.

Pureer de soep

Een beetje grof als je dat lekker vindt. Dat je nog wat chunks erin hebt zitten. Lekker.
check!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *